[FOTO] Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş dotat cu aparat RT PCR de testare SARS CoV 2, patru tuneluri de dezinfecţie şi reţea de oxigen medical

Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, desemnat unitate suport pentru bolnavii COVID-19 primeşte ajutor în această perioadă.

În cursul zilei de marţi, 28 aprilie, a sosit aparatul RT PCR de testare SARS CoV 2 achiziţionat cu finanţare de la Consiliul Judeţean Caraş Severin. De asemenea unitatea medicală are în acest moment 4 tuneluri de dezinfecţie care au fost montate la Secţia Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, CPU, ATI şi la intrarea pentru personalul TESA. Tunelurile au fost donate de Federaţia Sanitas, Sindicatul CFR Caransebeş şi 11 consilieri şi comunitatea din localitatea Turnu Ruieni.

În plus reţeaua de oxigen este gata în proporţie de 99%, la fel şi lucrările la secţia Interne destinată exclusiv pacienţilor cu coronavirus.

Până în acest moment au fost efectuate 390 de teste rapide pentru angajaţi, din care 30 de teste au fost repetate. Conform managerului Adrian Cican, 16 angajaţi au trecut deja prin boală, fără simptome.

De același autor

Related Articles