[FOTO] Spitalele cărășene au fost controlate de pompieri

Premergător Săptămânii Protecției Civile din România, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat controale la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Spitalul Municipal Caransebeș și Spitalele Orășenești din Oravița, Moldova Nouă și Oțelu Roșu. Pe lângă verificări, au fost executate și exerciții, spune locotenent Izabela Ciocoi de la Compartimentul Informare și Relații Publice  I.S.U. SEMENIC:

„Controalele au vizat toate laturile pe linie de prevenire și stingere a incendiilor (parte tehnică, instalații electrice, mijloace de detecție, dotare etc). Totodată, s-a realizat instruirea personalului unităților sanitare privind utilizarea mijloacelor de primă intervenție – stingătoare sau folosirea hidranților interiori și au fost distribuite pliante cu reguli și măsuri ce trebuie respectate în cazul producerii unor situații de urgență. Cu această ocazie, pompierii au efectuat o serie de exerciții tactice cu forțe și mijloace în teren, de simulare a unor incendii izbucnite la clădirile aparținând acestor spitale. Exercițiile au vizat verificarea modului de acțiune a personalului medical în cazul producerii unei situații de urgență generată de izbucnirea unor incendii în saloanele cu pacienți ale spitalelor, cât și antrenarea personalului de intervenție pentru gestionarea cât mai eficientă a acestor situații de urgență”.

Protecția Civilă în România împlinește 90 de ani și pentru marcarea acestui moment, la nivel național vor fi organizate săptămâna viitoare, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

La 28 februarie 1933, regele Carol al II-lea a aprobat, prin Înaltul Decret Regal nr. 468, înfiinţarea unei arme noi, „apărarea pasivă”. Decretul era primul act normativ care stabilea constituirea primelor structuri de apărare civilă în România. 

Cele mai citite

Related Articles