[FOTO] Solidaritate colegială în rândul elevilor reşiţeni

actiune caritabile colegiu tehnic (3)

75 de preşcolari şi elevi de la şcolile gimnaziale din judeţul Caraş-Severin au beneficiat astăzi de rezultatul proiectului social “Solidaritatea Colegială” ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Copii din medii sociale precare de la 12 unităţi şcolare din Reşiţa, dar şi de la alte câteva structuri de învăţământ din judeţ au primit daruri constând în pungi cu cadouri, jucării şi obiecte de îmbrăcăminte, şi au fost şi fericiţii beneficiari ai unei mese calde oferite de Colegiul Tehnic Reşiţa, gazda evenimentului. Proiectul “Solidaritatea Colegială” antrenează alături atât elevi cât şi dascăli care, împreună se implică pentru cauza nobilă de a dărui semenilor năpăstuiţi de soartă. O parte din cadouri vor ajunge până de sărbători şi la copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Specială “Aurora” din Reşiţa, dar şi la grădiniţa şi şcoala din cartierul Câlnic. Copiii şi cadrele didactice, prezenţi la eveniment, au fost colindaţi de elevii Liceului Teologic Baptist din Reşiţa. Acţiuni similare de donare de cadouri au mai fost derulate şi sub forma unor campanii locale desfăşurate la nivelul şcolilor gimnaziale din Vârciorova şi Zorlenţul Mare, precum şi la liceele tehnologice din Caransebeş şi Moldova Nouă.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin în colaborare cu Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative din România, filiala Caraş-Severin.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit desfăşurarea evenimentului şi consemnează:

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles