[FOTO] Situaţie de urgenţă pe DN 6. O cisternă încărcată cu substanţe periculoase s-a răsturnat

Pericol, în această dimineaţă pe DN 6, după ce o cisternă ce transporta 24 de tone de bitum lichid s-a răsturnat în afara carosabilului. Accidentul a avut loc în jurul orei 8.00, între Teregova şi Domaşnea, la km 418+300. Încărcătura este uşor inflamabilă cu vapori toxici, aşa că la faţa locului s-au deplasat mai multe forţe ale MAI, spune purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Elena Tarla.

„Este vorba de poliţişti de la rutieră, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o ambulanţă SMURD și o autospecială pentru muncă operativă. S-au luat imediat măsuri de stabilire a unui perimetru de siguranţă şi de asigurare PSI. Pentru limitarea efectelor acestui eveniment au fost anunţate toate autorităţile cu atribuţii în gestionarea acestui tip de situaţii de urgenţă. Din fericire nu s-au constatat scurgeri ale încărcăturii”.

Șoferul cisternei, un cetăţean sârb în vârstă de 55 de ani, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, spun poliţiştii. El se deplasa dinspre Caransebeş, spre Băile Herculane. Bărbatul a suferit răni ușoare la nivelul membrelor superioare și i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către paramedicii SMURD, acesta refuzând transportul la spital.

În prezent, circulaţia nu este afectată, dar va fi întreruptă în momentul în care cisterna va fi repusă pe carosabil.

(Sebastian Dragomir)

Foto: ISU CS