[FOTO] Seară multiculturală pe scena Teatrului de Vest

Cea de-a opta seară din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” a reuşit să adune în sala de spectacole o mulţime de iubitori de cultură, chiar dacă a fost o zi de început de săptămână. În această seară, Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „Suliţi Roz” din Chişinău, Republica Moldova a reuşit să stârnească interesul publicului reşiţean cu piesa „Leovuşca”, o poveste de viaţă a unui tânăr, crescut de cele două bunici, maternă şi paternă, din fragedă pruncie până la înrolarea în armata sovietică. Peripeţiile acestuia au oferit asistenţei uşoare tente umoristice care au reuşit să capteze atenţia publicului prezent în număr apreciabil în sala de spectacole, creând o simbioză aproape perfectă între naraţiunea lui Anatoli Crîm, cu cele trei personaje ale sale şi reşiţenii amatori de teatru.

Şi pentru că cea de-a opta seară s-a desfăşurat sub semnul multiculturalităţii, de la ora 20.30, Teatrul Mitropa din Zagreb/ Croaţia a prezentat pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa – gazda festivalului, one man show-ul „Simplu/ Complicat” de Thomas Bernhardt – spectacol bizar cu titrare anevoioasă, însă într-o interpretare de excepţie a artistului protagonist.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” se va încheia joi, 25 februarie cu două spectacole de excepţie, şi-anume: „Casa de pe graniţă” şi „Streeptease” după Slawomir Mrozek.

Radio Reşiţa este partener media al celui mai important eveniment cultural în desfăşurare în municipiul de pe Bârzava. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles