În după-amiaza de marţi, 7 februarie etnicii germani din Reșița au deschis „epoca” Fășangului prin organizarea celei mai vechi manifestări din Banatul de Munte, sărbătoarea tăițeilor.

După ce dimineața gospodinele s-au întrecut pe sine pregătind tăiței de casă după o rețetă tradițională păstrată din moși strămoși, după-amiaza la sediul Forumului Democratic al Germanilor din municipiul de pe Bârzava, mai mulți etnici germani, dar nu numai au trecut pragul instituției social-culturale pentru a sărbători alături intrarea în sezonul distracțiilor de din-naintea Postului Paștilor.

Cei prezenți au putut degusta din delicioșii tăiței pregătiți cu sos, carne, cașcaval sau zahăr.

Atmosfera a fost întreținută de formațiile vocal-instrumentale Intermezzo, Duo Gassenheimer, Vicenzo Musi şi corala de femei „Franz Sturmer”.

Manifestările dedicate acestui interval, tradițional în evenimente, din Banat vor continua timp de aproximativ o lună în mai multe localități cu etnici germani din județele Timiș și Caraș-Severin, a afirmat pentru Radio Reşiţa Erwin Josef Țigla – președintele forului cărășan.

În prezent în județul Caraș-Severin conviețuiesc aproximativ 3.000 de etnici germani, din care aproape 1.000 la Reșița. (Hardy Cvoica)