[FOTO] Sărbătoare la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Astăzi este marcată Ziua Universității

184

 

Ziua de 29 martie marchează Ziua Universității ,,Eftimie Murgu’’ din Reșița. Cu acest prilej, conducerea instituției de învățământ superior s-a reunit cu autoritățile locale și județene dar și cu agenții economici pentru a identifica rolul universității în dezvoltarea regională.

,,Astăzi sărbătorim Ziua Universității. În anul 1971, în 29 martie s–a emis o hotărâre a Guvernului de atunci ca, din toamna acelui an, 1971, la Reșița să fie înființate studii universitare, atunci sub cupola Universității Politehnice din Timișoara– a precizat prorectorul Universității ,,Eftimie Murgu”, Cristian Chioncel.

Prezent la dezbatere, primarul Reșiței, Ioan Popa a precizat că problemele din trecut ale Universității ,,Eftimie Murgu’’ trebuie depășite și marea preocupare ar trebui să fie creșterea numărului de studenți.

,, Aș vrea să abordez problema într-un mod mai pragmatic chiar dacă este o zi festivă. Trebuie să ne mărim numărul de studenți, și asta trebuie să facem împreună, noi, administrația locală, județeană, companiile, profesorii și studenții. Am înteles că există și o secție de marketing în universitate care trebuie să lucreze în forță, trebuie să aducem studenții aici, împreună. Mă ofer voluntar să vin cu dumneavoastră unde vreți să aducem studenți în Reșița’’

Prefectul Florența Albu, consideră că școala trebuie să se plieze pe nevoile pieței și a precizat că își dorește să sprijine Universitatea ,,Eftimie Murgu’’ din Reșița:

,, Eu consider că existența unei universități în județul nostru dă un plus comunității noastre. Atât cât pot, din punct de vedere al prerogativelor legale sunt dispusă să ajut, inclusiv să vin voluntar să vorbesc cu studenții să vedem cum ne pliem mai mult pe necesitățile administrației pentru că și aici există probleme’’

La dezbatere au participat alături de rectorul Universității ,,Eftimie Murgu”, Andrade Bichescu, prorectorul Cristian Chioncel și președintele Senatului Doina Frunzăverde și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, prefectul Florența Albu, arhitectul-șef al Consiliului Județean Victor Naidan și directorul Casei Corpului Didactic, Nicoleta Marcu.

Universitatea ,,Eftimie Murgu” din Reșița a fost înființată în anul 1992, autonomă faţă de Politehnica din Timișoara, având în componență două facultăți: Facultatea de Inginerie și Facultatea de Drept și Știinţe Economice.

Andreea Lupșa