De Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox, în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat „Reuniunea anuală a centrelor de tineret şi catehetice din toată Eparhia Caransebeşului”.

La eveniment a luat parte şi Preasfinţitul Părinte LUCIAN, care în deschidere s-a rugat alături de toţi cei prezenţi.

În prima parte, PS LUCIAN a înmânat diplomele şi medaliile oferite de Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii ortodoxe române, pentru şapte preoţi vrednici care s-au remarcat într-un mod deosebit în activităţile social-filantropice cu tinerii pe parcursul anului 2020, un an dificil din toate punctele de vedere: „Diploma omagială 2020” şi „Medalia Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor în Patriarhia Română”, semnate de Preafericitul Patriarh Daniel, urmând mai apoi ca reprezentanţii delegaţilor centrelor de tineret să prezinte bilanţul activităţilor desfăşurate în anul ce tocmai a trecut.

De asemenea, au fost realizate videoclipuri scurte pentru fiecare centru de tineret în care au fost prezentate câteva poze reprezentative şi specifice fiecăruia în activităţile derulate.

A fost prezentat şi un scurt moment artistic după care Parintele Inspector Mihai Ciucur a prezentat în continuarea evenimentului retrospectiva activităţilor cu tinerii pentru anul 2021 şi Concursul Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

În final, Preasfinţitul Părinte Lucian, a felicitat toţi coordonatori şi toţi voluntarii centrelor de tineret şi a adresat în special laudele şi recunoştinţa dânsului pentru toate activităţile şi campaniile umanitare, organizate de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, a Episcopiei Caransebeşului.

Tot în cuvântul de final, PS LUCIAN a îndemnat tinerii sa fie curajoşi şi neînfricaţi în toate activităţile în care se vor implica in anul 2021, şi ia asigurat de tot sprijinul si de toate binecuvântarea acestuia.
După cuvântul de final, ierarhul a oferit celor prezenţi daruri în semn de recunoştinţă pentru toată implicarea de care au dat dovada într-un an de pandemie şi dificil.

La sfârşitul deosebitei şi încurajatoarei manifestaţii, reprezentanţii delegaţilor centrelor de tineret însoţiţi de coordonatori, în frunte cu Preasfinţitul Lucian au vizitat cu foarte mare bucurie şi Colecţia Muzeală „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului„, transmite Stoleru Cristian, Voluntar la Centrul Sfânta Ecaterina Oraviţa.

(A.B.B.)