[FOTO/ AUDIO] Reşiţenii au început să depună cererile pentru ajutorul de încălzire

IMG_3215

De astăzi, cetăţenii pot să îşi depună cererile pentru ajutorul de încălzire al locuinţei, pentru perioada noiembrie 2015 – martie 2016. Înca din prima zi, la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Reşiţa, aproximativ 20 de persoane au depus actele necesare.

Documentele necesare la dosar au rămas aceleaşi ca în anii trecuţi„, spune Cosmin Enuică – şeful serviciului. Mai exact, cetăţenii au nevoie de copii după cartea de identitate, actele care privesc veniturile realizate de fiecare membru al unei familii, dar şi cele privind bunurile deţinute de solicitant. Menţiunea este că acest ajutor se acordă doar pentru un singur sistem de încălzire, iar orice modificare a datelor declarate iniţial trebuie adusă la cunoştinţa primăriei în termen de cinci zile de la data modificării.

Cererile se pot depune până la data de 20 octombrie, iar cei care îndeplinesc condiţiile vor beneficia de ajutor începând cu luna noiembrie. Cei care aduc dosarul după data de 20 a lunii, vor beneficia de subvenţie abia din luna decembrie, metodă valabilă şi pentru restul lunilor. Cu cât întârzie mai mult, cu atât perioada în care au dreptul la subvenţie scade. Spre deosebire de alţi ani, oamenii nu mai trebuie să meargă la finanţe pentru declaraţiile de venit, deoarece, solicitările se fac prin intermediul instituţiei noastre„, a mai spus Cosmin Enuică.

Pentru a beneficia de ajutorul de încălzire, solicitanţii nu trebuie sa depăşească venitul de 615 lei pe membru de familie.

Printre bunurile care pot duce la excluderea acordării ajutorului sunt clădirile sau alte spaţii locative care se află în afara locuinţei de domiciliu, bunuri mobile care cuprind autovehicule sau utilaje, depozitele bancare cu valoare de peste 3.000 lei.

Anul trecut, au fost depuse 1.746 de cereri, dintre care 1.562 pentru încălzirea locuinţelor cu gaz, 103 pentru energie electrică şi 81 pentru lemne. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles