[FOTO] Reşiţa renaşte: Câteva sute de tineri au primit diplomă de cetăţean major

Peste 350 de tineri, care anul acesta au împlinit vârsta de 18 ani, au fost recunoscuţi astăzi de administraţia locală ca cetăţeni majori ai municipiului Reşiţa.

Într-un eveniment festiv, primarul oraşului, Ioan Popa, a acordat diplome de „CETĂŢEAN MAJOR” tuturor acelor elevi care sunt înregistraţi în evidenţele Primăriei. Tinerilor emoţionaţi li s-a adus la cunoştinţă faptul că această vârstă a majoratului aduce cu sine şi o seamă de responsabilităţi:

„Le-am transmis faptul că, dacă şi-au câştigat o libertate, între ghilimele, înseamnă şi drepturi, dar şi obligaţii, înseamnă că trebuie să-şi asume de astăzi înainte multe lucruri pe care nu trebuiau să le facă până astăzi, dar asta îi şi responsabilizează foarte mult, le-am dorit succes celor care merg mai departe să facă o facultate, că e la Reşiţa sau la Timişoara sau în altă parte; m-aş bucura ca dintre ei cât mai mulţi să se întoarcă acasă. Noi, Primăria Reşiţa încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă să le creem tentaţia de a se întoarce în oraş.”  

Cum se simt la vârsta majoratului şi care le sunt năzuinţele am aflat de la unii dintre ei:

„Ne bucurăm de acest eveniment… mă simt ca un cetăţean adevărat”.

„Mă simt mândră în special că m-am născut în acest oraş şi am şansa să cunosc mulţi oameni minunaţi şi să mă dezvolt frumos pentru viitor. Mi-aş dori să devin jurnalistă, lucrez acum la asta şi sper să-mi dezvolt abilităţile din ce în ce mai bine”.

„Mă simt în al nouălea cer, mă simt un alt om acum, mă simt foarte bine că sunt un cetăţean major al Reşiţei şi sper să fiu foarte responsabil de acum înainte aşa cum a spus şi domnul primar”.

„Mă simt onorată că domnul primar ne-a dat aceste diplome şi mă simt oarecum responsabilă pentru oraşul în care am crescut. Având în vedere că sunt în Rotaract de aproximativ trei ani îmi doresc să facem cât mai multe proiecte în acest oraş şi cumva să facem ca lucrurile să se mişte”.   

După ce şi-au primit diplomele tinerii au avut prilejul să socializeze cu primarul urbei şi să schimbe impresii la bufetul organizat pentru ei la parterul Casei Municipale. (Hardy Cvoica)