[FOTO] Regal vânãtoresc la Dezeşti: Vânătorii şi pescarii sportivi s-au întrecut în ceaune şi au dat mână de la mână pentru nou născuţi

Prima ediţie a Festivalului vânãtorilor şi pescarilor sportivi din Caraş-Severin a întrunit sute de participanţi, un record în materie. Opt cluburi de vânãtoare din judeţ s-au întrecut în arta culinarã, iar invitaţii au fost desfãtaţi cu zeci de feluri de mâncăruri tradiţionale. Atmosfera a fost întreţinutã de fanfara de la Bănia, grupa de dansuri populare Fârliugeana şi îndrăgiţi solişti ai folclorului bănăţean.

Inspiraţi de vestitul festival al vânătorilor de la Bata din judeţul Arad, vânătorii şi pescarii sportivi de la toate cluburile din Caraş-Severin s-au întâlnit în localitatea Dezeşti aparţinătoare comunei Fârliug, a precizat pentru Radio Reşiţa primarul Ion Borduz, iniţiatorul şi organizatorul evenimentului:

Manifestarea a constat într-o prezentare de ceaune a cluburilor vânătorilor şi pescarilor sportivi din judeţ, într-o expoziţie de trofee de vânătoare şi o prezentare a raselor de copoi:

Cărăşenii nu s-au lăsat aşteptaţi şi au venit cu mic cu mare la festivalul de la Dezeşti. Cum s-au simţit am aflat de la unii dintre ei, care nu au venit doar să deguste din bunătăţile tradiţionale, ci au şi donat pentru o cauză nobilă:

Amintim că, donaţiile colectate vor servi pentru achiziţionarea unui aparat medical necesar secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Evenimentul, condimentat cu un bogat program folcloric se încheie odată cu lăsarea întunericului, iar pe uliţele satului dintre dealuri se reaşterne liniştea, dar oamenii nu se pun pe tânjeală, ci fac planurile pentru ediţia de anul viitor a festivalului, pe care primarul comunei Fârliug, Ion Borduz, intenţionează să o organizeze tot la Dezeşti. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles