[FOTO] Regal de folclor, teatru pentru copii şi ateliere pentru tineret la Custom Reșița

Cea de-a doua zi a maratonului urban “Zilele Reşiţei” a continuat în forţă în trei locaţii din municipiul de pe Bârzava.

Şi această după amiază a fost cât se poate de potrivită pentru reşiţenii care s-au deplasat cu mic cu mare în partea centrală a oraşului pentru a participa la manifestările înscrise în cea de-a treia zi a Custom Reşiţa. Totul a început în parcul Cărăşana, cu spectacolul ,,Albă ca Zăpada şi altfel de Pitici,, la care au participat zeci de copii însoţiţi de părinţi sau bunici aplaudând prestaţia actorilor.

În Centrul Civic, pe scena amenajată în faţa fântânii cinetice spectacolul muzical a fost deschis de Teodora Firu şi Amalia Colţan, eleve ale Şcolii Gimnaziale nr.8 din Reşiţa, care au încântat publicul cu vocile lor minunate.

Au urmat un program susţinut de elevii corurilor ,,Poco a Poco,, şi ,,Allegretto,, de la Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa şi de grupul de la clasa instrumente de suflat, condus de profesorul Ieremia Brejneni.

Seara s-a încheiat la ora 9.30, cu proiecţia  filmului “Familia mea Nebună”.

În Parcul Tricolorului şi-au dat şi astăzi întâlnire sutele de reşiţeni care îndrăgesc folclorul românesc autentic local şi nu numai, dar şi cei gurmanzi, care alături de prieteni consumă produsele tradiţionale de la zecile de tarabe amplasate până duminică, 8 iulie în cartierul Lunca Bârzavei. Redactorul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit evenimentul şi consemnează:

Zilele Reşiţei continuă astăzi în toate cele trei locaţii, ca şi ieri. Astfel:

Parcul Cărăşana

18:00 – 19:00 – Animație stradală

19:00 – 20:00 – Spectacolul “Alba ca Zăpada și altfel de pitici”

20:00 – 20:30 – Sesiune foto cu personajele

Centrul Civic

19:00 – 21:00 – Ateliere copii și adolescenți

19:00 – 19:15 – Program artistic Școala Generală nr. 8 Reșița

19:15 – 20:15 – Program artistic Liceul de Arte “Sabin Păuța” 21:30 – 23:00 – Proiecție de film în aer liber ”Familia mea nebună”

Parcul Tricolorului

Orchestra condusă de Petrică Vița

19:00 – 19:30 – Ansamblul Folcloric „Mărginimea” din Sibiu

19:30 – 21:30 – Ansamblul “Semenicul” al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin alături de soliștii Georgiana Viţa, Petrică Miulescu Irimică şi Ramona Vița.