[VIDEO-FOTO] Proteste reluate în marile oraşe din vestul României: În centrul civic din Reşiţa s-au adunat sute de oameni

600 de persoane  au protestat pentru a lua atitudine vizavi de măsura graţierii şi de noile modificări aduse legislaţiei penale.  Manifestanţii au strigat lozinci antiguvernamentale, iar apoi au plecat într-un marş pentru a picheta sediile PSD din oraş. Protestele, atât în piaţa centrală, cât şi pe traseu, au fost paşnice şi nu s-au semnalat incidente.

Ora 21.00:

Reşiţenii au plecat în marş spre sediul judeţean al PSD, iar până la această oră numărul protestatarilor a ajuns la peste 600.

Ora 18.00:

Aproximativ 300 de reşiţeni s-au adunat la această oră în centrul civic al municipiului, în semn de protest faţă de schimbările din justiţie. Oamenii ies în stradă şi cer demisia Guvernului.

Protestatarii au plecat în marş către sediul PSD:

 

Proteste de stradă la Arad:

15.000 de timişoreni au protestat în Piaţa Victoriei. La un moment dat o trupă de suflătoria cântat Imnul României.  A existat şi un incident, cu un protestatar pe care jandarmii l-au scos din mulţime, deoarece îi agresa verbal pe cei din jur.

… şi câţiva cetăţeni s-au alăturat mişcărilor de stradă şi s-au întâlnit în această seară în cartierul Bocşa Română:

În municipiul Lugoj adunarea s-a făcut prin rețelele de socializare, principalul grup de acțiune fiind creat pe pagina de Facebook: “Să le luăm Lugojul înapoi!“. Cei aproximativ 300 de manifestanți, după aprecierea jandarmilor, au pornit în marș de pe platoul Casei Sindicatelor spre primăria orașului, unde au strigat lozinci contra Guvernului, administrației locale și a PSD-ului.  După marșul prin fața primăriei, protestatarii s-au oprit pentru câteva minute în fața filialei locale a PSD, unde au fluierat și huiduit, țintele preferate fiind Dragnea și formațiunea pe care o conduce. Însoțiți de efective serioase de jandarmi, polițiști și polițiști locali, manifestanții s-au reîntors pe platoul Casei Sindicatelor.

Şi la Caransebeş au ieşit aproximativ 1.000 de oameni în stradă:

De același autor

Related Articles