Radio România Reșița a scris o scrisoare de dragoste lumii, iar această scrisoare s-a trimis către Dumnezeu cu semnăturile voastre, peste 210.000 de rânduri care înseamnă, fiecare în parte, o mângâiere, o lacrimă de bucurie pentru cei aflați în suferință.

S-au alăturat proiectului nostru umanitar „Muzică pentru viață” oameni de cultură, artiști plastici, muzicieni și oameni de afaceri care au dovedit că:

 „Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să-și facă semenii fericiţi”.

Bilanţul acelor zile s-a făcut la sediul Radio Reşita împreună cu profesorul  dr.Pavel Chirilă care, şi-a exprimat mulţumirea şi aprecierea pentru demersul unic făcut de Radio Reşiţa împreună cu Crucea Roşie:

„Doamnei Laura Sgaverdea îi rămân recunoscător şi o preţuiesc foarte mult pentru că nu a avut preconcepţii, aşa cum am întâlnit în ţară, în legătură cu acest proiect pe care este structurată Clinica de recuperare oncologică Slatina-Nera. Cele peste două miliarde de lei vechi sunt un mare sprijin pentru finalizarea lucrărilor la clinică, astfel bolnavii de cancer au o şansă în plus pentru a se vindeca”.

Emoţionat şi plin de speranţă, medicul Pavel Chirilă şi-a prezentat  programul de funcţionare al clinicii, argumentând fiecare iniţiativă în cel mai profesionist mod, aşa cum îi este caracteristic, dezvăluindu-ne partenerii săi din întreaga lume şi ale căror rezultate în cercetarea profilactică dau speranţe foarte mari bolnavilor. Aspectele moderne de tratare ale bolii  vor fi realizate cu parteneri din Canada, Japonia, Statele Unite ale Americii, Europa şi bineînţeles din România.Vor fi puse în valoare aspecte ale nutriţiei în cancer, ale pshilogicului în boală pentru a determina elucidarea conflictului de separare nerezolvat, pshihoterapiei şi imunostimulării  antitumorale în tratamentul medicamentos.

Împreună cu profesorul dr. Pavel Chirilă  echipa Radio Reşiţa mulţumeşte  tuturor celor care au scris alături de Radio România Reșița,  în zilele și nopțile din perioada 19-24 decembrie, cea mai frumoasă scrisoare de dragoste lumii, pentru că cine salvează o viață, salvează o lume! Se poate ca întreaga umanitate să consemneze această perioadă ca pe  una dedicată iubirii de oameni, de aproapele nostru, o lecţie predată unei lumi ignorante, dar care se poate salva şi care  a învăţat alfabetul omeniei pus pe portativul „Muzicii pentru viaţă”, la noi acasă în capitala Banatului de Munte, Reşiţa!

                                Posedăm cu adevărat doar ceea ce am dăruit!

Anca Bica Bălălău