Peste 25 de milioane de lei sunt investiţi în modernizarea drumului judeţean 581, pe tronsonul cuprins între localităţile Giurgiova şi Grădinari din Caraş-Severin.

Este o investiţie care trebuia realizată mai demult, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca pentru Radio Reşiţa, dar acum i-a venit rândul şi se va face aşa cum trebuie.

Romeo Dunca

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, proiectul presupune ample lucrări de modernizare a drumului judeţean de la Grădinari până la intersecţia cu drumul spre Secăşeni pe o distanţă de peste 8 kilometri. Aceasta a mai adăugat că, proiectul vizează şi realizarea de trotuare şi piste pentru biciclete pe raza comunele Grădinari şi Ticvaniu Mare, montarea de marcaje şi sisteme suplimentare de semnalizare şi modernizarea a 4 staţii de autobuz.

Integral drumul judetean 581 are o lungime totală de 39 km și acoperă traseul Resita (DN58 – DJ582) – Lupac – Goruia – Giurgiova – intersectia Secaseni – Ticvaniu Mare – Gradinari.

  • De pe tronsonul DJ581 Resita-Giurgiova este în derulare o investitie privind reabilitarea drumului pe o lungime de 26,16 km, finantată din fonduri PNDL. În anul 2009, 3,744 km de drum județean, dintre Giurgiova – intersectie Secaseni, au fost reabilitati cu sprijinul fondurilor de cooperare transfrontalieră.

Cofinanţarea proiectului este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Foto: Radio Romania Reşiţa