[FOTO-AUDIO] Primăvara repară drumurile din Caraş-Severin. Ample lucrări de modernizare sunt în desfăşurare pe DJ581 între Secăşeni şi Ticvaniu Mare

Peste 25 de milioane de lei sunt investiţi în modernizarea drumului judeţean 581, pe tronsonul cuprins între localităţile Giurgiova şi Grădinari din Caraş-Severin.

Este o investiţie care trebuia realizată mai demult, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca pentru Radio Reşiţa, dar acum i-a venit rândul şi se va face aşa cum trebuie.

Romeo Dunca

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, proiectul presupune ample lucrări de modernizare a drumului judeţean de la Grădinari până la intersecţia cu drumul spre Secăşeni pe o distanţă de peste 8 kilometri. Aceasta a mai adăugat că, proiectul vizează şi realizarea de trotuare şi piste pentru biciclete pe raza comunele Grădinari şi Ticvaniu Mare, montarea de marcaje şi sisteme suplimentare de semnalizare şi modernizarea a 4 staţii de autobuz.

Integral drumul judetean 581 are o lungime totală de 39 km și acoperă traseul Resita (DN58 – DJ582) – Lupac – Goruia – Giurgiova – intersectia Secaseni – Ticvaniu Mare – Gradinari.

  • De pe tronsonul DJ581 Resita-Giurgiova este în derulare o investitie privind reabilitarea drumului pe o lungime de 26,16 km, finantată din fonduri PNDL. În anul 2009, 3,744 km de drum județean, dintre Giurgiova – intersectie Secaseni, au fost reabilitati cu sprijinul fondurilor de cooperare transfrontalieră.

Cofinanţarea proiectului este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Foto: Radio Romania Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles