[FOTO] Prietenii pompierilor s-au „confruntat” la Reşiţa

Pista de atletism a stadionului „Mircea Chivu” din Reşiţa a găzduit astăzi o nouă ediţie a concursului „PRIETENII POMPIERILOR”. Şi în acest an, activitatea fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

În concurs au participat 7 echipaje de la şcolile din Târnova, Ezeriş, Caraşova, Măureni, Brebu, de la Colegiul Traian Lalescu din Reşiţa şi de la Liceul Tata Oancea din Bocşa. Elevii, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, au susţinut o probă teoretică şi două probe practice – pista cu obstacole şi ştafeta de 400 m cu obstacole.

„În acest an probele au fost inversate pentru că exista riscul să plouă, dar vineri 13, a fost cu noroc. Mă bucur că vremea a ţinut cu noi şi că am avut o participare atât de mare”, a declarat pentru Radio Reşiţa, colonel Corina Braje, şeful Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei din ISU Caraş-Severin.

„Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi are ca obiective, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, formarea şi dezvoltarea unor trăsături moral-volitive – iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul fair-play”.

Alături de prietenii pompierilor au fost şi membrii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin şi personal specializat în acordarea primului ajutor din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Competiția a fost câștigată de echipajul din Târnova, pe locul doi s-au clasat elevii şcolii din Măureni, iar locul trei a fost ocupat de echipajul Şcolii Gimnaziale Sf Iosif din Brebu. Organizatorii le-au oferit cupe, diplome, medalii, insigne şi materiale informative.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles