[FOTO] Premiul de Excelenţă pentru Radio Reşiţa la Topul firmelor din Caraş-Severin

[UPDATE] Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea, a primit la Topul firmelor din Caraş-Severin, Premiul de Excelenţă, o recunoaştere a valorii, implicării şi perseverenţei radioului reşiţean în societate.

Organizatorul manifestării, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a premiat rezultatele şi consecvenţa celor care au ales să promoveze, să dezvolte şi să slujească Banatul de Munte.

Industria, comerţul şi serviciile se clasează pe primele locuri în topul firmelor din Caraş-Severin.

În anul centenar, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin organizează a 25-a ediţie a Topului firmelor din judeţ, prilej de aducere aminte ce a însemnat în cei 100 de ani economia Reşiţei şi a întregului judeţ. „În prezent însă suntem departe de ceea ce a însemnat industria din Banatul montan în perioada interbelică sau în anii de dinainte de 1989, însă câteva domenii s-au dovedit cu adevărat performante„, a declarat pentru Radio Reşiţa Petru Buzzi – preşedintele CCIA:

Cum a fost anul fiscal 2017 pentru o parte din investitorii cărăşeni am aflat de la unii dintre ei:

Numărul firmelor care au depus bilanţul pentru 2017 se cifrează la 5.255. Dintre acestea pentru top s-au clasificat 1.032, 334 ocupând locul I, 189, locul II şi 107, locul III, restul clasându-se pe locurile IV-X. Printre primele locuri se numără firme în domeniile: cercetare, industrie, agricultură, construcţii, servicii, comerţ şi turism.

Un clasament pe localităţi arată că pe primele trei locuri se află: Reşiţa cu 449 de firme, Caransebeş cu 157 şi Bocşa cu 45, urmate de Oţelu Roşu, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bozovici, Rusca Montană, Glimboca, Măureni, Anina, Buchin şi Berzovia.

Menţionăm că anul acesta, 71 de companii din Caraş-Severin au ocupat locuri fruntaşe şi în Topul Naţional al Firmelor organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Pe locul I s-au clasat câte o firmă din Bozovici, Bocşa şi Reşiţa, pe locul al II-lea 8 firme şi pe locul al III-lea, 14.

***

Top-ul firmelor din Caraş – Severin, ajuns anul acesta la cea de-a 25-a ediţie va avea loc la Reşiţa, vineri, 7 decembrie într-o formulă devenită deja tradiţională. Conform Cristinei Stoichescu – director relaţii cu mediul de afaceri şi instituţiile la nivelul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, a declarat pentru Radio Reşiţa că, în topul firmelor din judeţ s-au clasat 1.040, iar prezente efectiv la festivitatea de premiere vor fi 110 companii. Acordarea distincţiilor se va face pe 6 secţiuni, precum: cercetare-dezvoltare, hitech, industrie, agricultură, turism, comerţ şi servicii, a mai spus Cristina Stoichescu.

Evenimentul se va consuma de la ora 19.00 la Hotel Rogge din municipiul Reşiţa.

(Hardy Cvoica, Anca Bica Bălălău)