Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor” se află în plină desfăşurare în Reşiţa şi în judeţ.

Solidaritatea artistică post pandemie  face din oraşul de pe Bârzava  regatul copilăriei unde nimeni nu moare, bucuria şi speranţa guvernează sufletele celor mici şi celor mari.De un firesc aproape neverosimil, acest eveniment ne ajută să mai uităm de grijile cotidiene, să ne gândim într-un ton optimist la ziua de mâine, cu atât mai mult cu cât aceste sentimente molipsesc o mare parte din judeţ, festivalul desfăşurându-se în mai multe localităţi din Banatul de Munte, după cum subliniază managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu!

În cadrul manifestării teatrale, va avea loc premiera spectacolului Teatrului de Vest – „Arca pleacă la ora 8”, în regia lui Dan Țopa, miercuri,16 iunie de la ora 10:00.

„E o nouă experiență la Reșița, un spectacol cu un text profund, un text foarte bun al autorului Urlich Hub, un autor german care, în anul 2006 a câștigat Premiul pentru „Cea mai Bună Piesă pentru Copii”.

Pinguinii sunt animalele – păsări neutre, seamănă cu păsările, zboară, nu zboară; sunt trei: cel bun, cel rău, cel neîncrezător, nu știe în ce parte să meargă, o poveste ce vine să ne emoţioneze indiferent de vârstă, o poveste despre iubire şi prietenie, cele două sentimente care ar trebui să îi unească pe oameni, încă din copilărie, o poveste despre frumosul din noi”, afirmă regizorul Dan Ţopa, invitatul emisiunii Boema de miercuri 23 iunie la Radio România Reşiţa!

În distribuţie îi vom vedea pe „greii” teatrului reşiţean:

Camelia Ghinea- porumbelul, Florin Ruicu – pinguinul 1, Andrada Samoilă – pinguinul 2 şi  Sorin Fruntelată- pinguinul 3.

Spectacolul va fi jucat joi în orașul Oțelu Roșu, de la ora 11:00 și duminică, în ultima zi de festival, la Caransebeș, de la ora 12:00.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău