[FOTO] Prefectura Caraş-Severin a deschis porţile tinerilor

IMG03444-20140509-1200Prefectura judeţului Caraş-Severin a fost vizitată astăzi de mai multe grupuri de elevi interesaţi de activitatea desfăşurată de această instituţie şi de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Activitatea a fost organizată cu prilejul Zilei Europei, aşa că tinerii Colegiilor Mircea Eliade şi Traian Lalescu, dar şi ai Liceului Teoretic Diaconovici Tietz din Reşiţa au aflat amănunte şi despre principalele instituţii europene. Gazdă a fost directorul Serviciului Afaceri Europene, Florenţa Albu, precum şi prefectul Silviu Hurduzeu. Acesta concluzionează: „au fost primiţi în sala de şedinţe a Prefecturii, am discutat cu ei despre semnificația zilei de astăzi, 9 mai, despre ziua Europei, despre Declaraţia de independenţă și despre Uniunea Europeană, despre instituțiile UE și avantajele pe care le oferă faptul că România este membru cu drepturi depline în UE. Totodată, i-am informat în legătură cu facilitățile pe care le pot avea ei ca elevi, dar și ca viitori angajați în instituţii ale UE sau în mediul privat”.

[audio http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2014/05/SLN-09.05.2014-Hurduzeu-DRA.mp3]

Prefectul Silviu Hurduzeu le-a propus tinerilor să participe la şedinţele Comitetului de Dialog Social şi la cele ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dar nu ca simpli spectatori, ci ca actori principali ai acestor structuri.

Manifestarea de astăzi a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. (Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles