[FOTO] Pompierii lucrează la înălţime!

149

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş are, de astăzi, în dotare o autoutilitară cu macara care poate ajunge la o înălţime de 72 de metri. Utilajul a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Timiş cu 6,5 milioane de lei. În vestul țării, până acum nu exista un utilaj pentru intervenții la mare înălțime, spune comandantul ISU Banat, locotenent colonel Lucian Mihoc:

„Clădirea Fructus are parter și 14 etaje, iar pompierii nu pot ajunge prin exterior la ultimele nivele. Alte cazuri în care intervenția la înălțime era îngreunată sunt Catedrala Mitropolitană, clădirile din City Business Centre, nocturna de pe Stadionul “Dan Păltinișanu” sau Hotel Continental”.

Utilajul este cu atât mai util cu cât în județul Timiș și în special în Timișoara există peste 400 de clădiri mai înalte de patru etaje. O astfel de autoutilitară mai există doar în capitală.

„Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit o astfel de investiție a Consiliului Județean Timiș, o investiție de aproximativ 6,5 milioane de lei, o investiție deosebită care vine în sprijinul ISU Banat. Sunt ferm convins că ceea ce am făcut astăzi este un lucru de normalitate, pentru a asigura un climat de siguranță cetățenilor din Timiș. Eu îmi doresc foarte mult să nu folosească de foarte multe ori acest utilaj, dar, în acelși timp, ținând cont de ultimele evenimente neprevăzute cred că e bine să fim pregătiți”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Ceremonia de recepţie şi predare a avut loc în fața Palatului Adminstrativ din Timişoara, în prezenţa autorităților locale, a şefilor ISU din judeţele Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, dar şi a inspectorului general al IGSU – colonel Daniel Dragne.

(Sebastian Dragomir)