[FOTO] Petőfi Sandor a aşezat Reşiţa pe harta culturală europeană cu aportul maghiarilor de pretutindeni

În pragul evenimentelor socio-politice consumate la 1848 – Revoluția din Ungaria și Transilvania şi a zilei maghiarilor de pretutindeni din 15 martie, la Casa de cultură a maghiarilor din Reşiţa a fost dezvelită astăzi o placă comemorativă dedicată poetului revoluţiei maghiare Petofi Şandor.

Evenimentul s-a consumat în prezenţa invitaţilor din Ungaria: viceprimarul pe problemele culturale ale localităţii Kiskunfelegyhaza, Rosta Ferenc şi dr. Tarjanyi Jozef, dar şi a prietenilor comunităţii maghiare din Reşiţa, omul de cultură dr. Ada D. Cruceanu şi Erwin Josef Ţigla – preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin.

După alocuţiunile susţinute de invitaţii de onoare şi iniţiatorii acestui proiect, Ioan Toth – preşedintele executiv al UDMR Caraş-Severin şi Kun Ladislau – preşedintele Asociaţiei culturale “Platanus”, corul “Ghiocelul” al Casei de Cultură a Maghiarilor din municipiul de pe Bârzava a susţinut un  microrecital de cântece patriotice, iar în prezenţa oaspeţilor din Ungaria a fost dezvelită o placă comemorativă în amintirea poetului revoluţiei de la 1848, sfinţită de arhidiaconul Banatului montan, pr. Jozsef Csaba Pal.

Ioan Toth – preşedintele executiv al UDMR Caraş-Severin despre proiectul Petőfi în Banat:

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles