[AUDIO-FOTO] Peste 200 kg de deşeuri, colectate de rangerii Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului la limita UAT-urilor Reşiţa şi Caraşova

Personalul Administrației Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului a desfășurat o primă acțiune de ecologizare, pe raza ariei protejate din Caraş-Severin în cadrul campaniei „Curățăm România”, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Astfel, cei 6 rangeri, angajaţi ai parcului au colectat de pe marginea drumului DJ582C, ce leagă cartierul reşiţean Minda de orașul Anina şi din zona dealului Gabrova, peste 200 de kg de deșeuri abandonate, în mare parte mase plastice și cauciucuri uzate.

Conform directorului Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, Nicolae Ifca, Primăria Reşiţa prin serviciul de salubrizare a adunat și transportat deșeurile, colectate în saci spre rampa ecologică din oraş.

Nicolae Ifca

Nicolae Ifca recomandă cetăţenilor, administratorilor UAT-urilor şi autorităţilor de mediu din judeţ să îşi aducă aportul la identificarea locaţiilor afectate de prezența deșeurilor, semnalarea lor și intervenția promptă pentru a îmbunătăți starea zonelor care ar putea marca un loc aparte în amintirea turiştilor dacă ar fi curate.

Acțiunea de ecologizare a rangerilor Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului se va relua în data de 3 mai, când va fi lichidată întreaga cantitate de deşeuri din zona DJ582C, iar campania naţională, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se va încheia în 31 mai.

Sursa foto: Administraţia Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului

De același autor

Related Articles