[FOTO] Pescari revoltaţi în Caraş-Severin: Eliberarea permiselor ANPA atrage o căruţă de nemulţumiri!

Bucurie, dar şi o serie de nemulţumiri printre pescarii cărăşeni la distribuirea permiselor ANPA în această dimineaţă la Reşiţa, chiar dacă acţiunea s-a desfăşurat în condiţii civilizate şi beneficiarii prezenţi nu au fost nevoiţi să aştepte cu orele la o coadă ce aminteşte de cea de la magazinele alimentare din anii de dinainte de 1989.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit acţiunea şi a stat de vorbă cu unii dintre pescarii veniţi din toate colţurile judeţului:

… bătaie de joc. Am venit din Caransebeş, m-i se pare anormal, am venit cu băieţii, care s-au învoit de la serviciu, toţi plătitori de taxe să fim în regulă, legal. Din februarie ne chinuim să luăm şi noi, să fim în regulă cum vrea statul, dar nu apucăm; ei nu tipăresc. Suntem 4.750 de pescari în tot judeţul. La cei peste 4 mii de pescari aduc 500 de permise la două luni. Aşa ceva numai la noi în România se poate”, a precizat indignat vicepreşedintele CVPS Caransebeş.

„… ar trebui să dea permisele ANPA la filiale direct, să le distribuie omeneşte să nu pierdem o zi întreagă aici pe la uşi. Când mergem să ne plătim cotizaţiile, să putem ridica şi permisele ANPA”, au declarat doi pescari din Bocşa şi Oraviţa.

„Data trecută nu am ajuns şi acum am fugit de la serviciu. Acum merge mai repede şi destul de civilizat”, a subliniat un reşiţean.

Amintim că, o a doua tranşă de permise de pescuit de culoare albastră pentru Dunăre au ajuns în Caraş-Severin prin reprezentantul regional ANPA Oltenia. Toate permisele vor fi eliberate luni, 23 aprilie în limita stocului disponibil (n.r. 500 de unităţi), la sediul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură din municipiul de pe Bârzava, membrilor asociaţiilor de pescuit din judeţ.