[FOTO] Pasarela peste Mureș, inaugurată cu focuri de artificii

pasarela 7Pasarela peste râul Mureş, care leagă centrul Aradului de Ştrandul Neptun, a fost inaugurată aseară cu un foc de artificii. După tăierea panglicii inaugurale, primarul Gheorghe Falcă, a anunţat că municipalitatea intenţionează să construiască alte pasarele care să lege oraşul de Cetatea Aradului.

‘Cu această ocazie putem spune că vom continua investiţiile şi la ştrand, având posibilitatea, datorită acestei pasarele, să gândim activităţi şi în afara sezonului estival pentru această zonă de agrement’, a afirmat Falcă.

Pasarela pietonală peste râul Mureş are patru direcţii de acces spre ştrand, un lift pentru persoanele cu handicap şi este destinată exclusiv pietonilor şi bicicliştilor. Există şi posibilitatea accesului auto, însă numai pentru vehiculele serviciilor de urgenţă, ale jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor. Pasarela are o lungime de 231 metri (cu rampă de racordare la ştrand), cinci deschideri, o lăţime de 4,84 metri, zona pentru pietoni având 2,20 metri.

Structura podului este susţinută deasupra albiei râului de câte două cabluri. Pasarela este protejată împotriva fulgerelor printr-o instalaţie specifică. Având o valoare de 12,8 milioane de lei, lucrările de construcţie ale pasarelei peste Mureş au început în luna iunie 2013, fiind finalizate cu o întârzire de circa nouă luni faţă de termenul anunţat iniţial în noiembrie a anului trecut.

Sursa: AGERPRES

FOTO: aradon.ro

Cele mai citite

Related Articles