[FOTO] Părintele Mihai Ciucur, de la ora 22:15, la emisiunea Boema!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

În Anul Centenarului Bănățean și anul declarat de Biserica Ortodoxă An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, să ne reamintim că  primii dascăli au fost preoţii, prima şcoală românească a fost într-o biserică, primele manuale au fost cărţi bisericeşti, iar Marea Unire a fost realizată cu ajutorul Bisericii.

Biserica românească a fost prezentă la Alba Iulia prin 5 episcopi, 4 vicari, 10 delegaţi ai Consistoriilor ortodoxe şi a celor unite, 129 de protopopi, câte un reprezentant al fiecărui institut teologic şi 10 studenţi delegaţi. Miron Cristea, Episcop de Caransebeş, Nicolae Bălan, profesor la Academia Teologică „Andreană”, viitor Mitropolit al Transilvaniei se înscriu în elita românească unionistă.

Din toate aceste motive, în această seară, de la ora 22:15, la emisiunea Boema ne întâlnim cu Inspectorul eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei , coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator Centrul de Tineret Moniom şi preot  la Moniom, Părintele  Mihai Ciucur.

Părintele nostru  ne va mărturisi despre  destinul său,familia sa, despre proiectele desfășurate sau aflate în desfășurare, despre importanța cinstirii memoriei înaintașilor noștri, despre împlinirea celor 100 de ani de la Unirea Banatului cu ţara, dar mai ales ne va face vorbire despre credință, nădejde și dragoste, valori la care se raportează în frumoasa sa comunitate din Moniom unde, Dragostea face diferența!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău