[FOTO] Oţelu Roşu va avea cel mai cochet centru civic. Modernizarea va fi gata până în 6 decembrie

Locuitorii din Oţelu Roşu vor întâmpina Noul An într-un centru complet modernizat. Primarul Luca Mălăescu spune că acesta este unul dintre marile lui proiecte, alături de asfaltarea tuturor străzilor din oraş. Primul a prins deja contur, astfel că la această oră refacerea şi amenajarea spaţiului public din faţa Casei de Cultură se apropie de final. Lucrările au termen de finalizare 6 decembrie şi dacă vremea se va menţine bună pentru astfel de activităţi, termenul ar putea fi respectat, spune primarul Luca Mălăescu.

Piaţeta va avea mai multe fântâni arteziene şi mobilier stradal nou. De asemenea, de sărbători va fi iluminat feeric, cu instalaţii mai noi, dar şi mai vechi, deoarece bugetul primăriei nu permite schimbarea completă. Pentru că proiectul de refacere a centrului a presupus un efort financiar considerabil, până acum s-au realizat primele două etape, urmând ca în primăvara viitoare să se încheie – dă asigurări primarul Luca Mălăescu.

Proiectul în valoare de 2 milioane de lei a prevăzut în înlocuirea pavelelor, înlocuirea stâlpilor de iluminat, a băncilor şi coşurilor pentru gunoi, amenajarea spaţiilor verzi.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiecţ Mălăescu spune că s-au asfaltat câteva străzi, dar mai este încă mult de lucru. Deşi este la al 5-lea an de mandaţ proiectele au început să prindă contur abia în ultimii 3 ani, deoarece în primii doi s-au achitat în primul rând datoriile uriaşe acumulate de administraţia anterioară. Luca Mălăescu este mulţumit de gestionarea bugetului şi afirmă că 2016 va fi al doilea an în care primăria încheie anul pe plus, cu economii serioase.

Cele mai citite

Related Articles