lecturi urbane (7)

A treia zi din calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului a fost dedicate acțiunii ”Lecturi urbane”. Iubitorii de carte din Reșița, dar și din alte localități ale județului Caraș-Severin, au renunțat la spațiile convenționale și au participat la o după-amiază relaxantă de lectură în centrul municipiului. Cetățeni de toate vârstele, în număr mare, au profitat de vremea bună și au răspuns, la sugestia voluntarilor de la Centrul de Voluntariat din Reșița și au ales să lectureze diferite cărți, chiar pe băncile din centrul orașului. Unii le-au adus de acasă pe cele începute deja, alții au primit chiar de la standul special amenajat de către reprezentanții Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” din Reşiţa. Într-un ambient perfect fiecare a început să citească, au făcut recomandări și s-au bucurat că mai sunt încă multe persoane care apreciază cartea și care cred cu tărie în cunoscutul proverb ”Ai carte, ai parte”.

Cristina Moroti, participantă: Mă bucur că se fac acest gen de acțiuni mai ales pentru cărți, pentru citit. Sunt o mare fană a cărților și îmi place foarte mult să citesc și mă bucur că oamenii sunt încurajați să facă acest lucru. Referitor la proverbul ”Ai carte, ai parte”, Cristina consideră că este perfect adevărat, cu cât citim mai mult noi ca cititori trăim mai multe vieți. Omul care citește nu are doar o viață, în fiecare carte ajunge să trăiască din nou alte povești.

Clara Constantin, directorul Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” din Reşiţa: ” Acest gen de acțiuni sunt extreme de importante pentru că ieșim din spațiul închis al bibliotecii și avem ocazia de a întâlni potențiali utilizatori. Profităm de faptul că sunt mulți tineri și astfel putem afla care sunt preferințele lor de lectură.
Astăzi, elevi din Reșița sunt așteptați la sediul Centrului pentru Voluntariat Mansarda din municipiu într-o vizită de studiu.

(Cristina Corocan)