[FOTO] Olimpicilor cărăşeni la limba germană le-au fost recunoscute meritele

olimpici-germana1

55 de elevi olimpici cărăşeni de la şcolile şi liceele cu predare în limba germană maternă, dar şi cei care studiază germana ca limbă modernă au fost premiaţi astăzi la Reşiţa.

În cadrul unui eveniment festiv care a avut loc la secţia germană a Bibliotecii judeţene „Paul Iorgovici” din municipiul de pe Bârzava, inspectorii şcolari Nicoleta Marcu şi Gheorghe Manda au desemnat cei mai buni elevi, care au reprezentat la nivel judeţean şi naţional judeţul.

Potrivit organizatorilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în acest an şcolar, la faza judeţeană a Olimpiadei de limba germană maternă au participat 31 de elevi, obţinându-se:  şase locuri I, şase locuri II, patru locuri III şi zece menţiuni. Elevii Tiiana Ile, Arthur Loidl, Bogdan Stoica, Romina Frenţ, Sebastian Vlad Dănescu, de la Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz din Reşiţa, şi Georgiana Popovici, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga“ din Caransebeş, clasaţi pe locul I la judeţ, au participat la etapa naţională a olimpiadei de la Bistriţa, de unde doi dintre participanţi s-au întors acasă cu premii. Este vorba despre elevii Vlad Sebastian Dănescu – menţiunea I şi locul I la secţiunea „Proiect” şi Bogdan Stoica – locul II la secţiunea „Proiect”.

În acelaşi timp, la Olimpiada de limba germană modernă s-au prezentat în acest an 24 de elevi, opt dintre ei obţinând locul I, şapte locul II, trei locul III, iar cinci dintre ei – menţiuni. Elevele Alexandra Cîrcu, Miruna Ciulu, Isabelle-Maria Predulescu şi Milenca Mariana Vorga, toate de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa au obţinut premiul I la faza judeţeană, calificându-se astfel pentru etapa naţională, organizată la Galaţi. De aici, Miruna Ciulu s-a întors cu premiul al III-lea, iar Isabellle-Maria Predulescu cu premiul I la secţiunea „Proiect”.

De pregătirea elevilor cu merite deosebite s-au ocupat profesorii: Sonia-Maria Chwoika, Valeriu Untea, Dana Hotea, Dana Ciglenean, Gertrude Steiner, Edith-Maria Winkler şi Petrişor Boltaşu.

Premiile oferite elevilor care fac cinste judeţului au constat într-o diplomă de merit şi o carte oferită de Asociaţia germană de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

În cadrul evenimentului festiv, prof. Gertrude Steiner de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din municipiul Reşiţa şi-a luat larevedere atât de la elevi, cât şi de la colegii profesori, după o lungă şi frumoasă activitate didactică depusă la catedră.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a participat la eveniment şi consemnează:

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles