[FOTO] O masă caldă şi nu numai…!

varstnici din centru 2

Prin cele 3 centre situate pe raza municipiului, primăria Reşiţa asigură o masă caldă zilnic, pentru aproximativ 140 de persoane, vârstnici şi copii, cu probleme sociale. Pe lângă o masă caldă, personalul  asigură activităţi de socializare, de educare şi sportive, atât la Centrul de Servicii Sociale pentru Persoanele Vârstnice, cât şi la centrele ABC şi Maria pentru copii cu o situaţie deosebită. Toţi sunt mulţumiţi atât de caliatea mâncării, cât şi de serviciile personalului şi au doar cuvinte de laudă pentru aceştia.

Pentru petrecerea timpului liber, au la dispoziţie jocuri de şah, remi, table, dar şi cluburi de lectură, de iniţiere pe calculator, unde pot viziona filme sau discută cu cei dragi plecaţi la muncă în străinătate. De asemenea funcţionează un club de lectură, unul de iniţiere în tainele calculatorului, dar şi clubul Mâini iscusite, în care sunt confecţionate diferite obiecte vestimentare penntru copii cu probleme sociale din celalte centre al municipalităţii. Directorul direcţiei de asistenţă Socială Cosmin Enuică a precizat că centrul pentru vârstnici a fost infiinţat printr-un proiect european a cărui valoare depăşeşte 3,5 milioane de lei, iar costurile de întreţinere sunt suportate în totalitate de primăria municipiului

Şi centrul pentru copii ABC a fost ridicat cu finanţare europeană, printr-un proiect european al primăriei Reşiţa, care a beneficiat de 2 milioane 700 de mii de lei pentru acesta. În cele două centre pentru copii cu probleme sociale, iau masa zilnic aproximativ 80 de copii.

(Dan Agache)

De același autor

Related Articles