[FOTO] O localitate din Caraş-Severin este izolată. Se poate ajunge doar cu barca

UPDATE

Localnicii din Şoşdea sunt disperaţi. Apele râului Bârzava au spart digul. Probleme asemănătoare au fost în 2005, dar digul nu a fost consolidat. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu a declarat că cei 1.000 de localnici nu pot să se deplaseze decât cu bărcile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Elena Tarla, a afirmat că apele sunt în scădere, dar nu îndeajuns pentru a se relua circulaţia.

***

Situaţie critică în judeţul Caraş-Severin. În localitatea Şoşdea se mai poate ajunge doar cu barca după ce râul Bârzava s-a revărsat. Purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Elena Tarla spune că apa a ajuns pe drumul care face legătura între Şoşdea şi Măureni. Pompierii au pus la dispoziţia populaţiei două bărci pentru ca sătenii să poată fi transportaţi. Până în prezent, au fost evacuate 12 persoane şi au fost inundate 7 locuinţe.

În momentul de faţă nu avem ce face, doar să le asigurăm accesul. Aşteptăm să se retragă apele.

Amintim că până la ora 16.00 este cod roşu de inundaţii pe râul Bârzava, în amonte şi în aval de Gătaia. Angajaţii Administraţiei Bazinale Banat şi localnicii acţionează pentru supraînălţarea cu saci de nisip a digurilor.

De același autor

Related Articles