În fiecare sâmbătă aducem în casele voastre oameni şi idealurile lor, astfel încât sub semnul prieteniei să putem spera la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, pentru a depăşi distanţarea socială impusă de pandemia ce a afectat întreaga planetă!

Primăria Municipiului Reșița organizează a doua ediție a festivalului „Reșița Film Festival”, în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) și cu sprijinul Institutului Cultural Român, Arhiva Națională de Filme, DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual, în fiecare weekend din perioada 8 – 31 august, iar prima seară de festival a fost deschisă cu filmul „Dragoste 1. Câine”,regia Florin Șerban, invitatul emisiunii „Prietenul de la 20:20”, în această seară de sâmbătă, 8 august.

Amfitrionul nostru s-a născut pe  21 ianuarie 1975 în Reșița, a făcut şcoala aici şi apoi încă 3 facultăţi de filosofie şi respectiv două de regie film una în România şi cealaltă în Statele Unite ale Americii.

Lumea internaţională artistică îl cunoaşte şi apreciază  pentru filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” cu care a câștigat Ursul de Argint – Marele Premiu al Juriului și Premiul Alfred Bauer la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin din 2010. Filmul a fost de asemenea selecționat pentru Cel mai bun film într-o limbă străină la cea de-a 83-a Ceremonie a Premiilor Oscar, dar nu a reușit să ajungă pe lista finală.

Cel de-al doilea film al său, Box (2015) a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, unde a câștigat premiul FIPRESCI. Filmul a fost prezentat și la Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2015 , dar și în cadrul altor 10 festivaluri naționale și internaționale.

Florin Șerban  ne face mărturisiri despre reîntoarcerea în oraşul natal, amintiri din copilăriem despre prietenia cu actorul Valeriu Andriuţă şi bineînţeles despre planuri de viitor, chiar dacă este pandemie.

Un dialog  pe calea undelor ce ne aduce împreună, aşa că rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău