[FOTO] Miel sau peşte: Ce preferă cărăşenii pentru masa de Paşti?

Mai sunt doar câteva zile până la Sfintele Paşti, iar oamenii au început să ia pulsul pieței şi să cumpere cele necesare pentru masa de sărbătoare.

Consumatorii rămân tradiţionali şi se orientează pentru carnea de miel care se găseşte la 20 de lei kilogramul sacrificat şi la 8-9 lei în viu. Printre cele mai căutate produse sunt însă şi brânza, caşul de oaie şi urda, dar şi legumele, şi în special verdețurile.

Masa de Paşti tradiţională este cu mielul, normal, cea mai sănătoasă, aşa se spune, este carnea de peşte şi bine ar fi să o avem mai din abundenţă că nu prea o găsim pe piaţă. Dar principală este carnea de miel pentru Paşti potrivit tradiţiei creştine”.

“Mielul se mănâncă de Paşti şi porcul de Crăciun, la mine în familie asta e. Preţurile în viu sunt 8-9 lei pe kilogram, iar sacrificat în jur de 20 de lei.”    

Kilogramul de caş îl găsim în piață la prețul de 20 de lei, brânza la 23, loboda, dragaveiul sunt la 1 leu și și ceapa verde şi ridichile la 1,5 lei.

Conform statisticilor în ultimii ani, consumul de carne de miel a scăzut aproape la jumătate, din cauza faptului că românii consideră mult prea scump mielul şi aleg să cumpere carne cu preţuri mai mici, precum cea de peşte sau pui, pentru masa de Paşti. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles