[FOTO] Literatură şi medicină pe Valea Cernei

Cea de-a XVI-a ediţie a Colocviilor Revistei „Reflex” şi-a deschis lucrările aseară în staţiunea Băile Herculane, eveniment la care participă nume importante ale literaturii din România.

Între prozatorii, poeţii şi criticii literari pezenţi pe Valea Cernei se află în această perioadă: Toma George Maiorescu, Adrian Dinu Rachieru, Dorin Murariu, Alexandru Ruja, George Vulturescu, Gheorghe Schwartz, Costel Simedrea, Nina Ceranu, Liubiţa Raichici, Titus Crişciu, Vasile Petrica, Octavian Doclin şi Olga Neagu.

Prima seară a colocviilor a fost dedicată revistelor şi editurilor prezente la acest eveniment, între care: CONVORBIRI LITERARE de la Iaşi, POESIS din Satu Mare, ARCA din Arad, ORIZONT de la Timişoara, BANAT de la Lugoj, MĂIASTRA din Târgu Jiu, ARGEŞ şi CAFENEAUA LITERARĂ din Piteşti, REFLEX de la Reşiţa, ROMÂNIA LITERARĂ – revista Uniunii Scriitorilor din România şi editurile PALIMPSEST din Bucureşti, TIM Reşiţa şi CĂLĂUZA de la Deva. În acest cadru, fiecare editor-şef a lansat ultimul număr al revistei sale şi fiecare editor a prezentat cele mai importante titluri de carte scoase de sub tipar în ultimul an.

Manifestările continuă astăzi, de la ora 10.00, cu prima temă principală a ediţiei „LITERATURĂ ŞI MEDICINĂ. MEDICI SCRIITORI ŞI SCRIITORI MEDICI”, în cadrul căreia câte un scriitor va prezenta volumele de carte ale unui medic scriitor. Seara se va încheia cu intervenţii pe această temă, discuţii şi confesiuni. (Paul Sever Smadu)

Articolul precedentHoroscop 23 iunie 2016
Articolul următorCum se toacă banii românește

De același autor

Related Articles