[FOTO] Liceu de nivel european la Anina

Liceu amina 1

Liceul din Anina a devenit cu adevărat o Şcoală Europeană prin lucrările efectuate la vechea clădire, într-un proiect în valoare de peste 3 milioane şi jumătate de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional. Clădirea liceului a fost complet reabilitată, modernizată şi dotată cu echipament IT, elevator pentru persoane cu dizabilităţi şi instalaţie de avertizare pentru incendiu şi intrare prin efracţie.
Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte creşterea calităţii capitalului uman local, care să aibă ca rezultat final dezvoltarea economică şi socială durabilă a localităţii. Se mai urmăreşte obţinerea unor procente mai mari de absolvire şi promovare prin îmbunătăţirea activităţilor de predare- învăţare prin dotarea laboratoarelor cu echipamente IT şi conectare la internet şi creşterea gradului de incluziune a grupurilor defavorizate şi a persoanelor cu dizabilităţi.
Proiectul a fost implementat de Primăria Anina prin Agenţia ADR Vest încă din 2011 şi a avut termen de finalizare 8 martie 2015. Cu două zile mai devreme, vineri 6 martie, reprezentanţii Agenţiei vor inspecta clădirea pentru a constata respectarea condiţiilor impuse de un standard european.

Sursa foto: Primăria Anina
(Daniela Tudor)

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles