[FOTO][UPDATE] Porţile festivalului „Sabin Păutza” s-au deschis la Reşiţa

IMG_0862

În municipiul de pe Bârzava a debutat cea de-a II-a ediţie a Festivalul Internațional „Sabin Păutza”. Proiectul a fost iniţiat în anul 2014 din preţuire faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan – maestrul Sabin Păutza, şi din respect pentru muzica de calitate, studiată în ani de zile. Evenimentul va reuni personalități marcante ale vieții muzicale din România şi va fi marcat prin lansări de carte, expoziții, recitaluri, concerte și prin Concursul Internațional de Interpretare Pianistică “Sabin Păutza” – cu două secțiuni: pian și pian la 4 mâini, pe trei categorii de vârstă. Deschiderea festivalului a avut loc la Librăria “Semn de carte” din Reşiţa prin vernisarea expoziţiei “Sabin Păuţa – Whos Who in music”, în prezenţa maestrului.

În cadrul acţiunii a fost lansat CD-ul „All Seasons Music Flavour” al Orchestrei Camerale Regale a României sub conducerea maestrului Sabin Păutza. Despre produsul audio, pianista Corina Răducanu a precizat:

Manifestarea din prima zi s-a încheiat cu un microrecital de bossanove interpretate la pianină de maestrul Păutza în faţa publicului meloman reşiţean.

Cea de-a doua zi din cadrul festivalului va debuta vineri, 15 mai în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din municipiul de pe Bârzava. De la ora 11.00 maestrul Sabin Păutza se va întâlni cu micii solişti ai corului „Allegretto”, dirijor prof. Emanuela Moldovan. (Hardy Cvoica)

***

IMG_0780

În perioada 14-17 mai, la Reșița, se va desfăşura ediția a II-a a Festivalul Internațional „Sabin Păutza”. Proiectul a fost iniţiat în anul 2014 din preţuire faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan – şi nu numai – maestrul Sabin Păutza, şi din respect pentru muzica de calitate, muzică studiată în ani de zile, cu renunţări şi sacrificii. Evenimentul care se va desfășura în prezența maestrului și va reuni personalități marcante ale vieții muzicale din România, va fi marcat prin lansări de carte, expoziții, recitaluri, concerte și prin Concursul Internațional de Interpretare Pianistică “Sabin Păutza” – cu două secțiuni: pian și pian la 4 mâini, pe trei categorii de vârstă. Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 14 mai la ora 18.00 la librăria “Semn de carte” din Reşiţa prin prezentarea vernisajului expoziţiei “Sabin Păuţa – Whos Who in music”. (Hardy Cvoica)

 

program-puta

Vezi aici programul evenimentelor:

Vineri, 15 mai:

ora 11.00 – Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa: Sabin Păutza şi copiii – concert cameral susţinut de Corul Allegretto al Liceului de Artă Sabin Păuţa, dirijor prof. Emanuela Moldovan. La pian: prof. Cristian Roşoagă, la flaut: Dragoş Natanael.

ora 19.00 – Sala Lira – Deschiderea celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional Sabin Păutza: vernisajul expoziţiei „George Enescu în constelaţia marilor interpreţi; prezentarea juriului Concursului de interpretare pianistică şi concert extraordinar al orchestrei simfonice Bucureşti, dirijor Sabin Păutza.

Sâmbătă, 16 mai:

ora: 09.00 – 14.00: Liceul de Arte „Sabin Păuţa”, Sala „Lira” – concurs de pian

ora 19.00: Recital extraordinar Fabiani Gabriel Andrei Prcsina – laureat cu marele premiu FISP ediţia 2014, Marius Manyov – bas şi Sorin Dogariu, pian.

Duminică, 17 mai:

ora: 09.00 – 13.00: Liceul de Arte „Sabin Păuţa”, Sala „Lira” – concurs de pian

ora 18.00: Gala laureaţilor concursului de interpretare pianistică Sabin Păutza 2015; recital extraordinar Sabin Păutza şi muzica românească: Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini).

De același autor

Related Articles