„ Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc…” ( Matei : 25, 35-46).

Întâlnirea cu Hristos se aproprie, o simțim, ne-o dorim, o visăm și atrage după sine o pregătire temeinică a sufletului și a trupului nostru pentru a putea sa primim curați, purificați nădejdea și lumina Învierii. Pentru noi, la aceste gânduri se rezumă Postul. Ascultarea față de Dumnezeu și de duhovnic, împlinirea tainicei misiuni a bisericii, grija față de semeni, cultivarea păcii și a înțelepciunii între noi, împărtășirea gândurilor bune și mai ales a iubirii.

 Deși suntem supuși la nenumărate ispite în această perioadă de întristare, dar si de vindecare duhovnicească în care Hristos suferă pe cruce pentru mântuirea noastră, vedem totuși că Dumnezeu ne trimite oameni frumoși, oameni de bine, oameni ai iubirii, care sunt aici pentru a ne ajuta să ne îndeplinim misiunea. Prin dragostea pe care oamenii simt nevoia să o împărtășească acum, în perioada vindecării, noi, voluntarii, am reușit să-i ajutăm pe semenii noștri să nu mai adoarmă flămânzi… Datorită donațiilor deloc neînsemnate, au fost cumpărate meniuri calde și alimente pentru câteva suflete aflate în nevoie… mare nevoie.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, filiala Oravița, în parteneriat cu Asociația Sf. Ecaterina și Parohia Ortodoxă Oravița Română desfășoară de aproximativ 3 săptămâni nobila campanie umanitară ” Mâinile bucuriei”.

Prin stăruința voluntarilor și a oamenilor de bine, până în prezent 15 familii au fost ajutate, acestea beneficiând de meniuri calde și alimente, valoarea campaniei ridicandu-se până acum la frumoasa sumă de 2500 RON.

 Hristos nu face anchete sociale. Și nici noi nu am făcut. Nu i-am întrebat dacă au un loc de muncă, nici măcar dacă își doresc unul, nu le-am cerut socoteală pentru situația lor, ci doar ne-am dorit să îi ajutăm cu ce e posibil, acum, când „a-ți judeca aproapele” nu mai face parte din vocabularul nostru, pentru că :

 „ Înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt, fii atent la bârna din ochiul tău”, așa cum a subliniat părintele Gelu Molodovan recent printre cuvintele sale de învățătură.

Așadar, bucuria celor care au avut nevoie de ajutor și au fost ajutați nu poate fi umbrită, nici ignorată, nici tratată cu superficialitate sau indiferență, ci, dimpotrivă, e motivantă, încurajatoare, ne îndeamnă să continuăm, iar noi, la rândul nostru, vă îndemnăm să ne fiți alături.

Nu vă spunem acestea în chip de laudă, e adevărat ca binele se face în tăcere, dar în aceste vremuri în care Biserica, din păcate, își pierde din valorile de odinioară în ochii multor oameni pentru care Dumnezeu devine o formalitate, e nevoie și de confirmări. De aceea împărtășim cu dumneavoastră toate aceste aspecte ale misiunii noastre.

Să împărtășim cu toții, tuturor, toată dragostea pe care o avem în suflet pentru că : „ Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr, toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată”…  Iar Dragostea este Însuși Dumnezeu”, ne-a consemnat Mădălina Miloș, unul dintre tinerii voluntari A.T.O.R. din -PAROHIA ORTODOXĂ „SFÂNTUL ILIE” ORAVIȚA.