[FOTO] Îndărătnica de la perete reabilitată printr-o intervenţie de urgenţă

282

Moara de lemn “Îndărătnica de la perete” de la Rudăria, cea mai veche construcţie din Complexul mulinologic din localitatea cărăşană, aflată într-o stare avansată de degradare a fost resturată în procent de peste 95% de voluntarii Ambulanţei pentru monumente Banat.

Monument arhitectural unic în judeţ şi în ţară, abandonat şi parţial distrus în urma unei viituri, în urmă cu câţiva ani, a fost reabilitată printr-o iniţiativă benevolă şi cu ajutorul Primăriei Eftimie Murgu şi a Direcţiilor pentru Cultură Timiş şi Caraş-Severin. Coordonatorul de proiect, arhitect Diana Belci a precizat pentru Radio Reşiţa că lucrările au fost executate cu materiale de construcţii de la faţa locului şi cu implicarea promptă a localnicilor şi a voluntarilor din întreaga ţară, dar şi de peste hotare.

Coordonatorul de proiect, arhitect Diana Belci, despre stadiul lucrărilor şi importanţa realizării acestora:

Diana Belci a mai spus că, pe parcursul acestui an, Ambulanţa pentru monumente Banat va mai avea intervenţii de genul pe raza judeţului Caraş-Severin, la alte obiective de patrimoniu, în limita fondurilor avute la dispoziţie. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: facebook ambulanta pentru monumente