[FOTO] Septima ecumenică deschisă la Reşiţa: Credincioşii se roagă pentru unitatea creştinilor în lăcaşele de cult din oraş

Credincioşii celor 7 culte din municipiul Reşiţa s-au întâlnit în seara de joi, 19 ianuarie la Biserica ortodoxă română „Schimbarea la faţă” din urbe pentru a participa la prima slujbă organizată în cadrul săptămânii ecumenice pentru unitatea creştinilor.

Credincioşii diferitelor confesiuni din municipiul de pe Bârzava şi-au dat întâlnire şi anul acesta, pentru a 25-a oară, la slujbele oficiate în ideea promovării bunei înţelegeri şi colaborări între cultele religioase. Conferinţele şi dezbaterile pe marginea ecumenismului aduc în faţa participanţilor puncte de vedere ale tuturor cultelor. Acestea arată necesitatea dialogului interreligios şi insistă pe căutarea unităţii creştine şi regăsirea elementelor care îi unesc pe creştini a subliniat pr. Gheorghe Adrian Şuveţi – protopopul ortodox de Reşiţa:

Perioada 18-25 ianuarie (n.r. de anul acesta 19-25 ianuarie) a fost propusă în 1908 de pastorul Paul Wattson. Textele pregătite pentru slujbele ecumenice din timpul „Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor” au fost stabilite de un grup de reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Ortodoxe și ai Bisericilor Vetero-Catolice și protestante din Polonia. Tema principală din acest an este „Dragostea lui Hristos ne îndeamnă la împăcare”, inspirată din textul scripturistic de la cf 2 Cor 5,14-20.

Alegerea datei este simbolică, 18 ianuarie fiind sărbătoarea Catedralei Sfântul Petru din Roma, iar 25 ianuarie – sărbătoarea convertirii lui Pavel.

Rugăciunile din octava ecumenică vor continua vineri, 20 ianuarie de la ora 18.30 la Biserica ortodoxă română „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles