[FOTO] Incendiu pe Sportului: Un întreg bloc în pericol din cauza unei lumânări aprinse, lăsată nesupravegheată

Un incendiu s-a produs în această dimineaţă într-unul din apartamentele unui bloc cu patru etaje de pe strada Sportului din Reşiţa.

Din informaţiile culese la faţa locului, incendiul s-a manifestat violent, cu flacără, dar până la sosirea pompierilor, deplasaţi în misiune cu două autospeciale cu apă şi spumă, focul a fost localizat şi stins cu ajutorul vecinilor, a declarat pentru Radio Reşiţa, plutonier major Anghel Păun – şeful gardei de intervenţii al Detaşamentului de Pompieri Reşiţa:

„Detaşamentul de pompieri Reşiţa a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament pe strada Sportului la nr. 16. Ajunşi la faţa locului, am constatat că incendiul se manifesta în bucătărie, fiind localizat de către proprietari şi vecinii acestora. Am acţionat pentru lichidarea focarului limitând pagubele materiale. Nu au fost victime, doar pagube materiale, bucătăria fiind distrusă în totalitate”.

Din informaţiile proprietarei, evenimentul s-a produs în bucătăria apartamentului din cauza unei lumânări aprinse, în amintirea fiului defunct şi lăsate nesupravegheată, curentul produs între geamul şi uşa unei încăperi învecinate înteţind vâlvătaia. Flăcările s-au propagat rapid şi au cuprins întreaga bucătărie distrugând-o în proporţie de 100%.

„… am lăsat lumânarea aprinsă pe chiuvetă şi m-am dus după pâine în spate. Nu ştiu, o fi căzut lumânarea, o fi bătut vântul, o luat foc perdeaua, nu ştiu… şi când am venit acasă şi am deschis uşa ardea”, a precizat pentru postul nostru proprietara apartamentului.

Vecinii de la etajele superioare au declarat că întreaga casă a scărilor era îmbâcsită cu fum gros, ei încercând să coboare cât mai repede din apartamente.

Pompierii au supravegheat locul incendiului pentru a nu reizbucni vreun alt focar şi au atras atenţia preşedintelui de bloc să păstreze apartamentul sub observaţie atunci când recuplează alimentarea imobilului la curentul electric şi gazul metan.

(Hardy Cvoica)