[FOTO-AUDIO] În Reşiţa Moşul Niculaie a pornit iluminatul de sărbători

lumini sarbatori Resita (9)

Iluminatul festiv de sărbători, pornit la Reşiţa chiar de Moş Niculaie. Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit evenimentul şi consemnează:

Pornirea în seara de sâmbătă, 5 decembrie a iluminatului festiv, a introdus municipiul de pe Bârzava în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Cu doar câteva ore înainte de venirea moşului, luminile multicolore de pe raza oraşului au fost aprinse, şi anul acesta, în trei locaţii din urbe, spune Ioan Crina – viceprimarul cu atribuţii de primar: “… am folosit acest prilej, în ajun de Moş Niculae, să pornim iluminatul decorativ în municipiul Reşiţa. Am adus şi o serie de decoraţiuni noi pe care le-am montat în zona centrală, am amplasat trei pomi de Crăciun, patinoarul este deschis, sper ca cetăţenii să aibă sărbători cu bucurii şi în acest an…”. 

După pornirea luminilor de sărbători, în Centrul Civic, Muzeul de locomotive cu abur în aer liber din zona Triaj şi Parcul Tricolorului, elevii de la şcolile din Reşiţa au prezentat publicului un program artistic variat constând din spectacol de colinde, scenete şi dansuri de societate.

Copii mici şi mari, părinţi, bunici, unchi şi mătuşi, dascăli şi elevi, cu toţii l-au aşteptat pe moşul, care, odată cu lăsarea întunericului nu a întârziat să apară în mijlocul lor pe esplanada din faţa clădirii Palatului Administrativ şi să le aducă şi daruri, împărţite de Crăciuniţe.

O parte dintre cei mici, dar şi din cei mai mari ne-au şoptit ce îşi doresc ei de la Moşul Niculaie, să le aducă în ghetuţe şi cizmuliţe, atunci când vor ajunge acasă. Reşiţenii s-au putut bucura de tarabe cu vin fiert, ceai fierbinte, vată pe băţ, floricele de porumb, colaci secuieşti,  dar şi produse de artizanat pentru a putea face mici atenţii, în seara de ajun, celor dragi rămaşi acasă.

De-asemenea, tot sâmbătă după-amiază, odată cu pornirea iluminatului festiv, a fost deschis şi patinoarul din Reşiţa, amplasat în cartierul Lunca Bârzavei.

De același autor

Related Articles