Cu prilejul împlinirii a 250 de ani de la nașterea marelui om de cultură bănățean Constantin Diaconovici-Loga, Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Colegiul Național „C. D. Loga” Caransebeș, organizează  evenimentul cultural intitulat „Constantin Diaconovici-Loga. Omul și Pedagogul”. De asemenea, tot anul acesta sunt și 170 de ani de la trecerea la cele veșnice a regretatului pedagog.

Pentru Radio Reşiţa, arhimandrit Casian Ruşeţ – consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului:

Arhimandrit Casian Ruşeţ

Această manifestare scoate în evidență necesitatea actualizării unei pedagogii de valoare deoarece pedagogul Constantin Diaconovici Loga a reușit să valorifice tot ceea ce înseamnă cultura română, limba română și educația din granița bănățeană.

Miercuri, 11 noiembrie, începând cu ora 1100, la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș a avut loc o slujbă de pomenire în memoria profesorului Constantin Diaconovici Loga.

Prea Sfințitul, Lucian Mic, episcopul Caransebeșului

Evenimentul a continuat de la ora 1200, la Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură din Caransebeș, unde a fost vernisată o expoziție foto-documentară ce ilustrează viața și activitatea omului de cultură C. D. Loga.

Directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale Caras Severin, Ovidiu Roșu

(Carmen Senco)