Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară invitatul emisiunii Boema, de la ora 22:15, este regizorul Ştefan Iordănescu.
În prima parte a întâlnirii noastre, vom afla de la distinsul nostru invitat despre impresia pe care i-a lăsat-o trupa reșițeană după colaborarea la spectacolul „Omul de turtă dulce”, de David Wood, nostalgii din Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „ Ion Luca Caragiale” din București și multe alte destăinuiri de suflet, dar ne dezvălui şi amintiri cu şi despre distinsa mamă, regizorul Cătălina Buzoianu,  căreia, continuând tradiţia iniţiată în urmă cu patru ani, ediţia cu numărul 28 a Festivalului Naţional de Teatru îi este dedicată, în urma unei cariere ce a influenţat teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

Miercurea viitoare, Ștefan Iordănescu ne va dezvălui despre un deosebit proiect cultural dedicat Centenarului Marii Uniri și despre colaborarea dintre Timișoara și Reșița, în anul 2021, când municipiul de pe Bega este Capitală Culturală Europeană.

Ștefan Iordănescu este absolventul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, specializarea regie teatru şi film. De-a lungul carierei sale a fost director al Teatrului Bulandra, Teatrului Naţional din Timişoara şi al Teatrului Clasic Arad .
Ștefan Iordănescu a fost directorul festivalului prin care s-au aniversat cei 200 de ani de existență a celui mai vechi teatru din țară, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, în cadrul manifestării realizând,în calitate de regizor, premiera spectacolului „Stella” de J.W von Goethe.
Este un om de teatru autentic care a construit o frumoasă şi apreciată carieră.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău