[FOTO] Împreună putem reda frumuseţea staţiunii Băile Herculane. Parcul central ne invită la plimbare

Imaginea staţiunii Băile Herculane începe încet-încet să se schimbe.

Un prim pas a fost făcut prin renovarea completă a parcului central. Lucrările au fost efectuate prin Programul Operaţional Sectorial – măsura 5.2.  Au fost reabilitate printre alte scările, fântânile arteziene şi foişorul. Practic, parcul a căpătat un aspect european. Valoarea integrală a proiectului care prevede şi reabilitarea mai multor străzi este de 5 milioane de lei, fonduri europene.

Parcul central din staţiunea Băile Herculane a fost amenjat în 1862, însă în timp a ajuns o ruină, la fel fel ca şi multe alte monumente istorice din Banat.

Băile Herculane, cea mai veche staţiune din România

Cunoscută încă de pe vremea romanilor, care au „semnat” actul de naştere în anul 153 d.Ch., staţiunea Băile Herculane a cunoscut prima sa perioadă de înflorire în secolul al XIX-lea, în perioada Imperiului Austriac. În a doua jumătate a secolului trecut, staţiunea de pe Valea Cernei era „asaltată” de turiştii din vestul Europei, care găseau aici nu doar un loc de tratament, ci şi pentru odihnă şi relaxare.

Staţiunea este vizitată de-a lungul timpului de mari personalităţi, între care: împăratul Iosif al II-lea, împăratul Francisc I şi împărăteasa Charlotte, împăratul Franz Josef şi împărăteasa Elisabeta. În 1852, împăratul Austriei considera Băile Herculane ca fiind ceea mai frumoasă staţiune de pe continent, iar împărăteasa Elisabeta descrie în jurnalul său Băile Herculane ca o locaţie distinsă şi încântătoare. (Mirabela Afronie)

Foto: Pro Turism Herculane

De același autor

Related Articles