[FOTO] Haldină clandestină, sub ochii autorităţilor, pe raza municipiului Reşiţa

Resturi de pantofi, uleiuri, recipienţi, moloz, dar şi parbrize sparte, cauciucuri uzate şi resturi provenite din dezmembrarea de autovehicule, precum şi fructe, legume sau articole de îmbrăcăminte. Toate acestea au fost depistate de reporterii Radio Reșița pe drumul de centură, la km 4 pe raza municipiului Reşiţa. Reamintim că, este tronsonul, construit înainte de 1989 şi lăsat în paragină de autorităţi, drum care urma să facă legătura între oraş şi DN58 cu ieşire în apropierea staţiei de 110 KV de la kilometrul 8.

Este vorba de mai multe societăți comerciale și o serie de persoane fizice de pe raza oraşului de pe Bârzava, care nedepistate încă, până în prezent, depozitează deşeurile în acel perimetru, deşi haldina este închisă de peste doi ani, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Sancţiunea minimă pentru persoanele fizice care încalcă legislaţia de mediu este de 25 de mii de lei. Conform HCL 69 din 2014, persoanelor fizice şi juridice le este interzis să arunce sau să depoziteze „pe străzi, trotuare, spaţii verzi, terenuri virane a deşeurilor menajere, rezultate în urma activităţilor de construire, demolare, a pământului, a obiectelor de uz casnic, deşeuri menajere, mobilier şi cauciucuri”, spune comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin, Gheorghe Muntean.

Săptămâna aceasta comisarii Gărzii vor lua măsurile care se impun prin deplasarea la faţa locului cu reprezentanţii Serviciului de Mediu şi al Poliţiei locale din cadrul Primăriei municipiului Reşiţa.

Vom reveni cu informaţii!

Până atunci priviţi şi vă minunaţi ce se întâmplă la Reşiţa:

(Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. E dezastru pe tot drumul de centura(numai drum nu il poti numi,plin de gropi,santuri,denivelari) o rusine toata zona,in haldina,de langa fabrica de oxigen,trebuia sa se depoziteze deseuri din constructii,dar e plin de gunoaie menajere.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles