[FOTO-AUDIO] Grijă mare la cumpărături, în această perioadă, la cofetăriile din Reşiţa!

În mediul virtual a apărut duminică, 18 aprilie o postare privind câteva prăjituri cumpărate de la una din noile cofetării deschise recent în cartierul Lunca Bârzavei de pe raza municipiului Reşiţa, iar păgubitul a declarat că le-ar fi cumpărat la orele prânzului şi când a ajuns acasă şi a vrut să le consume a constatat că erau pline cu mucegai.

Am contactat Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin, iar de la directorul instituţiei, medicul veterinar Pavel Borchescu am aflat că, în urma verificărilor efectuate luni, 19 aprilie în magazinul cu pricina toate prăjiturile erau corespunzătoare cu documentele.

Conform acestuia, inspectorii au discutat cu operatorul care a declarat că nu crede că s-a putut întâmpla aşa ceva, dar din lotul respectiv nu mai era nimic la vitrina asistată. În urma controlului efectuat, pentru faptul că produsele nu aveau specificate termenul de valabilitate, DSVSA Caraş-Severin a sancţionat cu avertisment agentul economic.

Inspectorii din cadrul DSVSA Caraş-Severin au efectuat un control la unitatea de comercializare reclamată pe reţelele de socializare unde au constatat următoarele: toate produsele de cofetărie/ patiserie expuse la comercializare sunt păstrate corespunzător în vitrine frigorifice care asigură parametrii termici impuşi de producător, a fost de-asemenea efectuat examenul organoleptic la produsul miniecler cu cremă de vanilie şi nu au fost depistate modificări. Produsele expuse la comercializare au etichete vizibile şi lizibile cu ingredientele ce le conţin, dar nu este specificat termenul de valabilitate, motiv pentru care unitatea a fost sancţionată cu avertisment conform OG 2/ 2001“.

Pavel Borchescu

Sursa foto: facebook Anca Pascar

De același autor

Related Articles