[FOTO] Gorj: Clădiri fisurate, tencuială şi ţigle căzute de pe clădiri în urma cutremurului

Pompierii din Gorj au primit, marţi, 20 de apeluri la 112 de la persoane carte semnalau probleme provocate de cutremur.

Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puţin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaştere în teren”, a transmis, marţi, ISU Gorj.

Instituţia precizează că, până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situaţiei.

Clădirea primăriei din Târgu Jiu a fost ușor avariată, după ce cărămizi s-au desprins din clădire și au căzut într-o zonă unde se aflau mai multe mașini.

De asemenea, în dispeceratul ISU Mehedinți au fost înregistrate două apeluri care au semnalat efecte ale cutremurului în două localități.
Primul apel semnala faptul că în orașul Baia de Aramă pe un bloc ANL câteva țigle sunt în pericol de cădere.

Cel de-al doilea apel semnala fisuri în pereții unui imobil social din municipiul Drobeta Turnu-Severin, unde 22 de persoane s-au autoevacuat.

Pentru verificare celor sesizate echipaje operative de pompieri din cadrul Gărzii Baia de Aramă și Detașamentului Drobeta Turnu-Severin s-au deplasat în teren.

Foto Radio Oltenia-Craiova

De același autor

Related Articles