[FOTO] Gogoşi cu suflet la Reşiţa. Maghiarii au pregătit croafne ca la mama acasă

La maghiarii din Reşiţa, gogoşile au dat tonul Făşangului.

Despre bănăţeni se spune că le place să mănânce bine, masa să fie îmbelşugată, iar felurile bine gătite. Şi niciodată nu trebuie să lipsească dulciurile, pentru că, se ştie, în Banat se fac cele mai grozave, fapt pentru care etniile din acest spaţiu, se distrează aşa cum o făceau şi strămoşii lor.

În timp ce etnicii germani reşiţeni au marcat, zilele trecute sărbătoarea tăiţeilor, maghiarii din urbe, cu mic cu mare, marţi, 14 februarie pe cea a gogoşilor. Ladislau Kun – preşedintele Asociaţiei “Platanus”:

Fără doar şi poate, în Banat, dintotdeauna dulciurile au fost o adevărată desfătare a simţurilor, iar tradiţia a fost dezvoltată de bucătăresele nemţoaice şi unguroaice, care s-au folosit de influenţele din Viena şi Budapesta, spune şi Estera Kun, despre gogoşile pregătite ca la mama acasă:

Manifestările etnicilor maghiari din Reşiţa însă nu se opresc aici, ele continuă şi sunt ample:

Sărbătoarea gogoşilor etnicilor maghiari din Reşiţa s-a încheiat cu un program de cântece din folclorul tradiţional al acestora:

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles