[FOTO] „Ghiozdanul cu bucurii” a ajuns la 30 de copii

Peste 30 de ghiozdane echipate cu cele necesare pentru şcoală au ajuns marţi, 25 septembrie la copiii de la Centrul ABC din Reşiţa. Elevii, fără posibilităţi financiare din clasele primare, gimnaziale şi liceale de la şcoli din municipiu s-au regăsit printre fericiţii beneficiari ai unui rucsac şcolar plin cu rechizite.

Conform părintelui Mihai Ciucur din cadrul Episcopiei Caransebeşului, coordonatorul campaniei „Ghiozdanul cu bucurii”, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediţie, peste 500 de ruscacuri şcolare vor fi distribuite până în 5 octombrie în tot judeţul, 120 dintre acestea doar elevilor din Reşiţa. Potrivit acestuia, Campania este posibilă cu implicarea Episcopiei Caransebeşului, a Asociaţiei Tineretului Ortodox din Banatul de Munte şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi a sutelor de credincioşi care donează în fiecare duminică în cadrul colectelor organizate în bisericile ortodoxe din Caraş-Severin.

În cadrul campaniei de anul trecut au fost oferite ghiozdane complet echipate pentru un număr de peste 250 de elevi din întreg judeţul, valoarea rechizitelor fiind de aproximativ 22.000 de lei, a mai spus părintele Mihai Ciucur pentru Radio Reşiţa. (Hardy Cvoica)