[FOTO] Forum Local pentru Eficienţă Energetică la Reşiţa

P1350101

Municipiul Reşiţa a găzduit astăzi  Forumul Local pentru Eficienţă Energetică în cadrul unui proiect de asistenţă tehnică, necesar pentru dezvoltarea PAED (Plan de acţiune pentru energie durabilă), respectiv abordarea integrată PAED + ISO 50.001 – Standardul de management al energiei.
În cadrul Forumului au fost prezentate oportunităţi de eficientizare energetică locală precum şi aplicaţii POR (Programul Operaţional Regional 2014-2020). De asemenea, au fost prezentate măsurile întreprinse la nivel local şi metodologia de colectare a datelor pentru inventarul de emisii de CO2, fiind vizate sectoarele defalcate conform domeniilor de acţiune: transport, energetic, industrial, zona rezidenţial/instituţională, apă şi deşeuri.

Proiectul este cu titlu gratuit pentru Primăria Reşiţa cu sprijinul consultanţilor de la Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş şi Denkstatt România, Primăria Reşiţa fiind beneficiar al acestuia şi parte semnatară a iniţiativei convenţiei Primarilor (COMO).

Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, începând din anul 2014, urmând ca, odată cu dezvoltarea PAED, să fie evaluate activităţile în scopul sporirii eficienţei energetice şi realizării obiectivelor propuse în planul de acţiune, se arată într-un comunicat transmis la redacţie.

sursa foto: Primăria Reşiţa

De același autor

Related Articles