[FOTO] Flavian Săvescu este „Între noi.Rămâne între noi” de la ora 22!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Invitatul emisiunii „Între noi.Rămâne între noi” este un vechi prieten al radioului reşiţean, Flavian Săvescu, un om care îmbină perfect arta fotografică și aplicarea legii, subcomisar de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

S-a afirmat ca o personalitate distinctă al artei fotografice şi este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, premiat în anul 2015 cu Art. AAFR;Membru al Photographic Society of America, distins în 2015 cu 4 stele PSA; Absolvent al cursului Image Analysis;Membru al Global Photographic Union, distins în 2015 cu Crown 1, în 2016 cu Crown 2 și GPU Afrodita; Din 2017 a fost numit reprezentant în România al acestei asociații de artă fotografică; Membru al Image Colleague Society Internațional, SUA, distins în 2016 cu ASSOCIATE Image Colleague Society (A.ICS) și în 2017 cu FELLOWSHIP, Image Colleague Society (F.ICS); În acest an a fost numit în România reprezentant al acestei asociații de artă fotografică;Membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică, premiat in 2016 cu Artist FIAP;Membru al Foto Club Pro Arad, declarat în 2014 Fotograful Anului;Membru fondator și președinte al Foto Clubului Banatul Montan; În anul 2016, distins Honoric PESGSPC de către Pascal English School and Greek School Photographic Club, pentru promovarea artei fotografice;
Câștigător al Galei Salonului Național de Fotografie Turistică, București, 2014 și a premiului I in categoria Natura și Biodiversitate;

 

Participant la peste 80 de saloane de artă fotografică, naționale și internaționale, peste 750 de acceptări, peste 125 de lucrări distincte acceptate; 48 premii, inclusiv 13 medalii de aur, argint și bronz, mențiuni, diplome și alte premii. Fotografii expuse în 24 de țări din întreaga lume în urma premiilor și acceptărilor in saloanele de artă fotografică;26 expoziții, inclusiv 8 expoziții personale și 17 expoziții de grup în România, Germania, Austria și Ungaria.

Deține o specializare, Master, la Universitatea de Arte și Design Cluj, Facultatea de Arte Plastice, secția foto-video.


Recent a adus în Banatul de Munte alte diplome, fiind laureatul unor premii obținute în Serbia și mai apoi în Argentina, o fotografie cu Cascada Bigăr a obţinut zilele acestea medalia de argint în Rusia.

În această lună, Flavian Săvescu pregătește vernisajul a două expoziții, una la Reșița, iar cea de-a doua, la Lugoj.

 

„Himera” este titlul expoziției pe care doritorii o pot vedea în premieră joi, 13 septembrie, la Galeria de Artă „Agora” din Reșița. Aceasta va conține fotografii înfățișând un fost miner din Anina, fără familie. În deschidere, la ora 18, elevi ai clasei de chitară (prof. Boru Dumitru) din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” vor susține un scurt program muzical. Vor lua cuvântul Ion Bobeică, președintele filialei din Reșița a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Nicolae Dumitru Vlădulescu, artist plastic. Vernisajul se va desfășura sub recunoașterea Uniunii Artiștilor Plastici din România, fiind organizat de filialele din Reșița și Deva.
Lugojenii îi vor putea admira cea de-a doua expoziție, cu titlul „ÎnCHIPuiri”, ve va fi vernisată în 27 septembrie, la ora 19.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu oaspetele nostru.

Este un pasionat, un căutător care pune suflet în fiecare joc de culoare şi de umbre, un arhivar al stărilor create din polemica noptilor şi ale zilelor, prin care întrebările umblă ca nişte iele în căutare de frumos şi iubire.
Flavian Săvescu se descoperă şi împreună cu el redescoperim şi noi izvoarele emoţiei ce răzbat dincolo de rama unei fotografii.

Pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.

Anca Bica Bălălău